Португалската лекарка Ева Карнейро, която напусна Челси след шумен скандал с мениджъра Жозе Моуриньо, вече има ново професионално предизвикателство. Тя се съгласила да бъде медицински консултант на националния отбор на Гибралтар, като ще бъде ангажирана само за лагерите и мачовете, пише вестник Сън.

"Позицията не е постоянна, но привличането й ще помогне на нашите футболисти за по-добро възстановяване, а също така и нейният международен опит е безценен, коментира човек от Футболната асоциация на Гибралтар пред изданието.

Скандалът между лекарката и Моуриньо избухна на 12 август по време на мача на Челси със Суонзи в английската Висша лига. Моуриньо я обвини в некомпетентност. Докато "сините" от Лондон бяха с 10 души на терена се наложи Ева Карнейро да окаже медицинска помощ на Еден Азар. Португалският специалист смяташе, че белгийското крило е просто уморен, но не се нуждае от лекарска помощ. Влизането на Карнейро пък само е забавило играта.

Лекарката е родена през 1973 година именно в Гибралтар в португалско семейство, но много малка се мести в Англия, където учи в Университета в Нотингам.