ФИФА иска системата за видеоповторения ВАР да се прилага по един и същи начин във всички състезания, тъй като тя трябва да поеме пряката отговорност за използването й.

С въпросите, касаещи ВАР, се занимаваха предимно от Борда на международните футболни асоциации (ИФАБ) по време на двугодишната експериментална фаза на системата и нейното въвеждане като част от законите на играта.

Кике Сетиен: ВАР уж прави футбола по-справедлив, но не е така...

Кике Сетиен: ВАР уж прави футбола по-справедлив, но не е така...

"Съжалявам, когато се доверя на тази система"

Световната футболна централа обаче пое ролята на подкрепа на организаторите на състезания с прилагането на ВАР от 1 юли.

Пиерлуиджи Колина, бивш италиански рефер и председател на Съдийската комисия към ФИФА, заяви за агенция Ройтерс, че този ход е "естествен преход".

"ИФАБ като организация има задължението да управлява правилата на футбола, включително ВАР, протокола и разпоредбите. След като правилата на играта бъдат определени, работата на ИФАБ приключи. ФИФА се занимава с обучението на реферите по целия свят, като подкрепя всички асоциации, които членуват в нея.

Не може да има различно прилагане на правилата на различните континенти или в различните държави. Наша отговорност е да гарантираме, че футболът се играе по същия начин по целия свят. Можете ли да си представите на международен турнир да участват отбори, които са свикнали на различни интерпретации на правилата в своите вътрешни първенства. Затова твърдението, че ВАР трябва да се използва по същия начин в целия свят, е нещо очевидно", добави Колина.

Президентът на Ла Лига Тебас: Не помага Реал да звъни 20 минути след мач! ВАР трябва да се подобри

Президентът на Ла Лига Тебас: Не помага Реал да звъни 20 минути след мач! ВАР трябва да се подобри

"Ако обявим, че сме говорили с Перес, нещата не стават по-добри"