Наставникът на нидерландския Фейенорд Дик Адвокаат влезе в историята на футболното първенство на своята страна. Той стана първият треньор, водил отбори в елита на в пет различни десетилетия. Постижението стана факт при победата на гранда от Ротердам над Хееренвеен с 3:1.

През 80-те години на миналия век Адвокаат беше начело на Харлем, през 90-те той водеше ПСВ Айндховен, в началото на 21-и век имаше период в АЗ Алкмаар, а след 2010 година работи отново в ПСВ Айндховен, АЗ Алкмаар, Спарта, Утрехт и Фейенорд. Снощи той официално записа мач като треньор в Ередивизи в пето поредно десетилетие.

В мача Фейенорд постигна трета поредна победа и се изкачи на пета позиция във временното класиране. Луис Синистера откри резултата в 9-ата минута, а до средата на полувремето на два пъти се разписа и Николай Йоргенсен. За Хееренвеен точен беше Джоуи Веерман в  31-ата минута.

Лидер в Нидерландия е Аякс с 44 точки, пред АЗ Алкмаар с 41 и Вилем II с 36. ПСВ Айндхове с 34 точки, колкото и Фейенорд, но е с мач по-малко.