Отборът на Манчестър Юнайтед сътвори поредния си обрат в ШЛ, побеждавайки Брага при домакинството си на „Олд Трафорд".

Нещата за „червените дяволи" тръгнаха по трагичен начин, инкасирайки два бързи гола в 1-ата и 20-ата минута на двубоя, което тотално обърка първоначалните планове на Уейн Руни и компания.

Играчите на Сър Алекс Фъргюсън все пак показаха голяма воля за победа и след голове на Евънс и Чичарито (2), англичаните се поздравиха с крайния успех.

Битката на „Олд Трафорд" започна повече от любопитно!  Играчите на Юнайтед още не бяха влезнали в час, когато гостите от португалия ги шокираха с ранен гол. Хубава комбианция между Елдерсон и Виана завърши с центриране на последния. Александер Бютнер изпусна бразилецът Алън, който с глава смълча трибуните за 0:1

Попадението меко казано обърка и без това несигурната отбрана на Манчестър, която започваше да допуска грешка  след грешка.  Окрилени от прекрасното стечение на обстоятелствата, играчите на Жозе Песейро разиграваха умело и със самочувствие, което целеше да демонстрира, че текущият резултат напълно не е случаен.

И докато всички очакваха изравнителен гол за Юнайтед, нещата за „червените дяволи" станаха още по-кошмарни, инкасирайки нов гол във вратата си. В прегръдките на своите съотборници отново бе Алън, който отблизо наказа де Хеа за втори път тази вечер. Асистенцията бе на Едер.

Взпитаниците на Сър Алекс Фъргюсън върнаха бързо интригата в тази среща, след като в 25-ата минута Хавиер Ернандес намали до 1:2. Мексиканецът получи чудесна топка след центриране  на Шинджи Кагава и след точен удар с глава преодоля Бето.

До края на първата част английският гранд показа видимо съживяване в редиците си, но до изравнително попадение така и не се стигна.

С подновяването на играта, тимът на Манчестър Юнайтед  хвърли всичките си усилия за атаки към португалската врата. Видимо доволни от резултата „топчиите" от Брага се прибраха дълбоко в своята половина, където бранеха гола си преднина.

Този ход на Жозе Песейро обаче му изигра лоша сега, след като в 62-ата минута, домакините изравниха резултата. Джони Евънс се оакза най-съобразителен след изпълнение на ъглов удар и някак си докара топката зад голлинията на Бето за 2:2.

Попадеието дойде в точния момент за „червените дяволи", които усетиха, че са много близко до пълния обрат и пред вратата на Брага започна да ври и кипи.

В 72-ата минута Луиш Нани бе близо да накаже своите сънародници, но от удобна позиция стреля право във вратаря на Брага.

Прошка нямаше  три минути по-късно, когато Хавиер Ернандес сътвори и пълния обрат в тази интересна среща. Том Клевърли центрира от фланга и Чичарито отново бе безпощаден с глава, изеждайки Юнайтед напред за първи път в днешната среща.

В минутите до края португалците се опитаха да достигнат поне до равенство и на два-три пъти застрашиха вратата на Де Хеа, но усилията им в крайна сметка останаха напразни.

Юнайтед е убедителен лидер в класирането на Група "Н" с три победи от три мача и 9 точки. Втори е румънският ЧФР Клуж с 4 точки, трети е Брага с 3, а на последната четвърта позиция се намира Галатасарай с 1 точка.

Днес грандът от Истанбул за пореден път разочарова феновете си, завършвайки 1:1 с гостите от ЧФР Клуж в балканското дерби на тази група.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД-БРАГА 3:2

0:1 Алън (1'), 0:2 Алън (20'), 1:2 Чичарито (25'), 2:2 Евънс (62'), 3:2 Чичарито (75')

СТАДИОН: „Олд Трафорд"

СЪДИЯ: Милорад Мазич (Сърбия)

ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Рафаел, Еванс, Карик, Бютнер, Флетчър, Кагава(46-Нани), Клевърли, Ернандес(79'-Гигс), Ван Перси, Руни

БРАГА: Бето, Салино, Коельо, Винисиус, Елдерсон, Кущодио, Виана, Аморим(80'-Барбоса), Алан(86-Мосоро), Микаел, Едер