Ръководни фактори в Европейската футболна централа са помогнали на френския гранд Пари Сен Жермен да заобиколи финансовия феърплей. Това разкрива Football leaks в последната си предложена информация до момента.

Разкритията са поместени в Mediapart, като става дума за спонсорски договори, които са осчетоводени със задна дата, доклади на експерти, които не са взети под внимание, както и блокиране на контролни органи.

Това до 2016 година е ставало със знанието и съдействието на бившия президент на УЕФА Мишел Платини и неговата дясна ръка Джани Инфантино, който впоследствие бе избран за шеф на ФИФА.

Снимка 386276

Източник: EPA/БГНЕС

Двамата ръководители са контактували със силния човек в ПСЖ Насер Ал-Хелаифи и друг от клубните началници - Жан-Клод Блан. Mediapart съобщава още, че в пристъп на гняв Ал-Хелаифи е изнудил Платини да редуцира глоба от 60 милиона евро до нивото на тази, която е наложена на конкурента от Абу-Даби Манчестър Сити. Инфантино пък е приел да осчетоводи част от спонсорски договор за предходен период, като и в този случай е копирано действие, предприето спрямо Сити.

Що се отнася до разследването около финансовия феърплей и ПСЖ през 2017 година, първоначално решението е било отложено, а през 2018 година на клуба е било докладвано, че делото е класирано "без последствия по политически причини".

От Байерн настояли за Супер лига на Европа и излизане от Бундеслигата!

От Байерн настояли за Супер лига на Европа и излизане от Бундеслигата!

Край на съществуването на Шампионската лига?