Барселона, Реал (Мадрид) и Ювентус публикуваха съвместно изявление относно ситуацията около проекта за Суперлига.

"Основаващите клубове на Суперлигата са получавали и продължават да получават неприемливи заплахи, натиск и обиди от трети страни, за да ни принудят да напуснем Суперлигата. По този начин клубовете са възпрепятствани да предлагат решения на футболната система чрез конструктивен диалог, принуждавайки ни да изоставим своите права и отговорности.

Със съжаление отбелязваме, че нашите приятели и партньори основатели на проекта Суперлига се оказаха в толкова противоречива позиция, като вчера подписаха редица ангажименти към УЕФА. Те действат непоследователно. Въпреки това, като се има предвид, че материалните проблеми, които доведоха до 12-те клуба-основатели, които обявиха Суперлигата преди няколко седмици, не са изчезнали, ние повтаряме, че за да почитаме нашата история, за да почитаме ангажимента си към нашите заинтересовани страни и фенове, от полза на футбол и за неговата финансова устойчивост, ние носим отговорност да действаме отговорно и упорито да търсим адекватни решения въпреки неприемливия и продължаващ натиск и заплахи от страна на УЕФА.

Без Реал, Барселона и Ювентус през следващия сезон в Шампионската лига?

Без Реал, Барселона и Ювентус през следващия сезон в Шампионската лига?

Сериозно наказание грози грандовете

Повтаряме на ФИФА, УЕФА и всички заинтересовани страни, както направихме много пъти след обявяването на Суперлигата, нашияt ангажимент и ангажимент да обсъждаме, с уважение и без непоносим натиск, в съответствие с принципа на правовата държава, най-подходящите решения за осигурете устойчивостта на цялото футболно семейство", се казва в изявлението на клубовете.