Дългогодишният доктор на Националния отбор по футбол на България Михаил Илиев твърди, че завръщането на Кристиан Ериксен към футбола е грешка. Той получи инфаркт при загубата от Финландия на Европейското първенство по футбол. На полузащитника му бе имплантиран дефибрилатор.

Ериксен отново е национал на Дания

Ериксен отново е национал на Дания

Беше повикан за проверките с Нидерландия и Сърбия

Датският полузащитник получи повиквателна за националния отбор на Дания. "Моето мнение е, че той не трябваше да се връща към футбола. Един удар на топката в сърцето и дефибрилаторът може да се счупи. Той няма да умре, но се създава прецедент. Когато човек е претърпял по-сериозни оперативни неща, в него остава различният човек. Има различно психологическо реагиране на терена. Той може да стъпва по интуитивен начин и да направи разкъсване на мускули или да скъса връзка на коляно", смята той.

Михаил Илиев обясни, че инцидентът с футболиста е непознат за медицината, защото подобните инциденти не са много.

"Той се превръща в своеобразен експеримент. Както ковидът бе непознат за нас докторите, така и тук случаите не са много. Дано не се случи нещо лошо и да правим изводи и анализи, когато се обърне каруцата", допълни той в интервю за БНТ.