Легендарният треньор на Милан Ариго Саки сподели в интервю пред британския "Дейли мейл", че Юрген Клоп и Пеп Гуардиола са негови любимци и мисленето им е като неговото. 

"Техният футбол е подобен на моя и аз много оценявам техните ценности, култура и характер. Моят Милан беше иновативен, а отборите на Гуардиола и Клоп продължават тази тенденция. Те мислят като мен. Имаме задължението да накараме публиката да се наслаждава на футбола и да е развълнувана от него. Да играеш голям футбол е по-трудно от това да говориш за него. Харесва ми желанието им да доминират. Футболът трябва да е доминация и красота, музика и култура. Харесва ми да ги гледам. Проблемът с Висшата лига е, че там играят прекалено често и конкуренцията е много голяма. Може би затова националният тим никога не постига големи резултати", заяви Саки.

"Със сигурност би било проблем за мен. Изброихте любимците ми, като и тримата имат същата философия, въпреки че са много различни. Нека кажа нещо и за Арсен Венгер - той революционира английския футбол, наистина е велик. Англия има лудо и брилянтно първенство, което изживява своята златна ера", заяви Саки на въпрос кого бил назначил ако е собственик на клуб Почетино, Клоп или Гуардиола.

Гуардиола: Агуеро е специален талант, ще вкарва до сетния си дъх

Гуардиола: Агуеро е специален талант, ще вкарва до сетния си дъх

"През годините той не се промени и все още има този хъс и инстинкт"