Крилото на Фиорентина Франк Рибери може да си тръгне от клуба след края на сезона. Французинът е загрижен за сигурността на семейството си, след като домът му във Флоренция беше обран вчера. В същия ден ветеранът игра при успеха на "виолетовите" с 2:1 над Парма, но напусна терена с контузия.

"Жена ми се прости с няколко чанти, малко бижута, но благодаря ти Господи, това не е нещо важно. Шокира ме самата мисъл, че сме ужасяващо уязвими", написа Рибери в социалните мрежи.

"Хубавото в случая е, че жена ми и синовете ни бяха в безопасност в Мюнхен. Но сега мога ли аз да бъда спокоен тук, днес, след случилото се? Моето семейство е над всичко и заради него ще взема мерки за бъдещето", добави 37-годишният французин.

"Много съм разочарован от това, което е станало. Всички съчувстваме на Рибери и семейството му. Като изключим финансовата стойност на откраднатите вещи, подобни инциденти са неприятни за жертвите и защото ги лишават от предмети, които имат голяма емоционална стойност за тях. Още по-лошото е, че губиш усещането за сигурност, което всички искаме да имаме за съпругите и децата си", заяви собственикът на Фиорентина Роко Комисо.

"Ще направим всичко възможно да помогнем на Франк да премине през трудния период. Сигурен съм, че семейството на Фиорентина ще покаже солидарност и Рибери ще почувства любовта ни", добави Комисо.