Селекционерът Златко Далич заяви, че Хърватия няма намерение да се прибира толкова рано вкъщи. "Шахматистите" се изправят срещу Италия в Лайпциг в решителен мач за продължаване към елиминационната фаза на Евро 2024.

"Предстои ни още един исторически мач. Готови сме, всички са здрави освен Вида. Наясно сме със ситуацията, за нас фазата на елиминациите дойде по-рано. Интересуваме се само от победата, нищо друго не ни интересува, всичко останало ни изпраща у дома. Не бихме искали да се прибираме толкова рано. В първите два мача не постигнахме необходимия резултат, но в третия трябва", започна Далич.

Настоящите европейски шампиони са в по-добра позиция от хърватите. След първите два кръга те имат три точки, а селекцията на Далич само с една. Хърватия беше в същата ситуация на последното Европейско, когато също имаше една точка след първите два кръга, а в последния кръг победи Шотландия.

"Натискът е по-голям, искаме да минем групата. Напрежението е заради резултата. 100 000 фенове ни следват из Германия, но това не трябва да ни спира, трябва да покажем характер. Да покажем истинското си лице, когато е най-трудно. Не трябва да влизаме в мача с отрицателни чувства, това променя всичко", категоричен е Далич.

Италия остава без Федерико Димарко за мача с Хърватия

Италия остава без Федерико Димарко за мача с Хърватия

Левият защитник е напуснал днешното тренировъчно занятие преждевременно