Старши треньорът на Италия Лучано Спалети призна, че Испания е заслужено спечелила мача с 1:0 на Евро 2024.

"Резултатът е справедлив, макар и само с един гол разлика. Испания заслужаваше победата", коментира Спалети. "Освен в последните 20 минути, не успяхме да създадем ситуации, които да ни позволят да се противопоставим на отбор от това ниво. Испания ни създаде проблеми. Те бяха истински тим, а ние не."

Испания - Италия 1:0 в мач от група В на Евро 2024

Испания скри топката на Европейския шампион Италия, но спечели само с 1:0 след автогол

"Ла Фурия" е на 1/8-финал

Спалети добави, че играчите му са били уморени и не са успели да се справят с енергичния тим на Испания. "Имаше твърде много празни пространства. Вероятно не се възстановихме добре от предишните мачове, защото турнирът е много взискателен", каза той. "Пропастта в остротата и свежестта беше голяма. Когато не разполагаш с издръжливостта на противника, не можеш да играеш с динамика и бързи реакции."

"Всеки би искал да копира стила на игра на Испания. Те играят най-добрия футбол в света от дълго време. Трябва да накарам моите футболисти да осъзнаят, че стоенето твърде навътре срещу такива отбори е много трудно", подчерта Спалети.

"Трябваше да запазим притежанието, както правехме в предишните ни мачове. Трябваше да задържим топката и да покажем какво можем. Бяхме твърде мудни. Това е основната причина за поражението. Когато част от играчите не са на ниво, става много по-трудно. Позволихме на Испания да ни доминира напълно", завърши Спалети.