Мегазвездата и капитан на португалския национален отбор Кристиано Роналдо говори при кацането на "мореплавателите" на германска земя за Европейското първенство. Португалия е в една група на Евро 2024 с отборите на Турция, Чехия и Грузия.

"Впечатляващо е, усещането е сякаш сме в Португалия. Беше много красиво. От пристигането на летището до тук (б.р. - хотела) всички пътища бяха пълни с португалци", започна Кристиано Роналдо.

Той се върна към Световното първенство през 2006 година, отново в Германия: "Проблесна ми. Беше преди 18 години. Нещата трябва да са различни, но имам добри спомени."

На Мондиала през 2006-а Португалия стигна до полуфиналите, след което загуби мача за третото място от домакина. Кристиано сподели мнението си, запитан дали отборът може отново да стигне тази фаза: "Надявам се, че можем да стигнем малко по-далеч."

"Стъпка по стъпка. Да живеем за момента, да сме спокойни, да работим добре, както сме го правили досега, вярвайки, че е възможно. Мечтата винаги трябва да бъде подплатена, но играем мач за мач. Турнирът е кратък, но сме подготвени", добави Роналдо.

Мануел Нойер ще влезе в топ 10 по мачове на европейски първенства

Мануел Нойер ще влезе в топ 10 по мачове на европейски първенства

Това ще се случи тази вечер

"Наслаждавам се на футбола. Рекордите са следствие. За мен те не са цел, те идват естествено. Притеснението винаги съществува. Това изтръпване в стомаха, особено в деня на мача... Радвам се, че го усещам. Когато не го усещаш, това е причина да спреш", завърши Кристиано Роналдо.

Германия - Шотландия 5:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Германия - Шотландия 5:1 (Развой на срещата по минути)

Мачът започва в 22:00 часа