Луис де ла Фуенте беше емоционален след класирането на Испания за финала на Европейското първенство в Германия.

"Ламин прави неща, които подсказват, че може да бъде страхотен спортист. Но трябва да останем благоразумни. Той изглежда като много по-опитен футболист. Щастлив съм, че Ламин е в нашия отбор и се надявам да можем да му се радваме години напред. Трябва да му помогнем, като държим краката му здраво на земята и го развиваме по най-добрия начин. Необходимо е спокойствие и пак спокойствие. В Древен Рим, когато говорели за Цезар, казвали: "Помнете, че той е смъртен!".

Трябва да запазя вярата си в тази група играчи. Те винаги работят за общото благо. Много са щедри с усилията, които влагат в работата. Това е още един знак, че отборът е ненаситен в стремежите си. Гордея се, че мога да ръководя тези футболисти. Знам, че моите играчи могат да дадат много повече и да бъдат още по-добри и съм почти сигурен, че ще го направим. Представата ни за футбол се основава на нашата увереност. Искаме да играем според силните си страни.

Сигурен съм, че финалът ще бъде съвсем различен срещу съперник, който ще изисква най-доброто от нас. Въпреки че може да звучи трудно за изпълнение, при нас има място за подобрение", каза Луис де ла Фуенте.