Плеймейкърът на Белгия Кевин Де Бройне се чувства напълно възстановен от контузията, заради която пропусна немалка част от предходния сезон с Манчестър Сити.

"Дълго време бях извън терена и е възможно това да ми се отрази", каза той. "Но последните три или четири месеца изиграх много мачове на добро ниво. Готов съм да помогна на Белгия да направи нещо добро на турнира", заяви той преди първия мач на Белгия на Евро 2024 - срещу Словакия.

"Катар приключи, не можем да променим нещата. Беше разочарование, но сега сме с нов треньор и е нов турнир", припомни си той провалът на Мондиала в Катар, когато Белгия отпадна още в груповата фаза.

Де Бройне анализира класирането на Белгия в ранглистата на УЕФА: "Не мисля, че отборът ми е трети най-добър в света в момента, каквото ни е класирането, но на първенство това няма значение. Чувствам, че отборът е готов. Не сме фаворити и е трудно".

Де Бройне похвали стила на отбора при Доменико Тедеско: "Мисля, че прогресирахме като отбор и продължаваме да го правим".

Хари Кейн: Сърбия ни даде здрава битка, този мач беше тежък

Хари Кейн: Сърбия ни даде здрава битка, този мач беше тежък

Нападателят сподели, че представянето на "трите лъва" като цяло е било на добро ниво