Крайният защитник на Белгия - Артур Теате действа бързо в неделя, за да опровергае предполагаемите критики към треньора Доменико Тедеско. Футболистът бе заменен в 72-ата минута при победата им с 2:0 над Румъния на Евро 2024.

Теате даде знак към резервната скамейка, че иска смяна.

"Искам да направя нещо правилно. Вчера се писа, че съм бил критичен към треньора и че той трябва да се смени по-бързо. Разбирам, че трябва да напишете нещо, но не ми харесва, когато изопачавате нещата", каза Теате на пресконференция.

"Казах само, че ако бяхме вкарали повече голове по-рано в мача, можехме да се променим, за да поддържаме всички свежи. Но никога не съм казвал, че той трябва да прави нещо по-бързо", добави Теате.

Това беше първият мач на Теате след дълго прекъсване поради контузия и той обясни защо поиска да бъде заменен. "Чувствах се много добре по време на мача. Не изпитвах никакъв дискомфорт, както на тренировка, до 70-ата минута. Бях и малко уморен, но не затова поисках да ме извадят.

Получих силен удар по бедрото си, почувствах го малко да ме дърпа и реших да не поемам никакви рискове", разясни Теате.

24-годишният футболист демонстрира увереност след победата над Румъния с 2:0: "Но никога не сме се съмнявали, играем силно. Сега трябва отново да вземем три точки в сряда".

Белгия среща Украйна в Щутгарт в последния си мач от групата, като класирането на 1/8-финалите все още е под въпрос.

За само 73 секунди: Белгия вкара най-бързия си гол на голямо първенство

За само 73 секунди: Белгия вкара най-бързия си гол на голямо първенство

Автор на попадението беше Юри Тилеманс