Този отбор прилича повече на шотландския, който се класира на европейското първенство по футбол със 17 точки и само четири по-малко от Испания, сигурен е капитанът Анди Робъртсън. Той и неговите съотборници спечелиха първата си точка на еврофиналите с равенство 1:1 срещу Швейцария.

"Този отбор прилича повече на нас. Бяхме агресивни, атакувахме ги и нямаше как да започнем по-добре. Имахме и доста положения, но това мога да го кажа и за тях", заяви капитанът на шотландците, цитиран от BBC Sport.

"Много по-доволни сме от играта ни в този мач. Приемаме равенството и знаем колко важен двубой ни предстои в неделя. От този мач можем да извлечем много положителни неща, но има и такива, които трябва да променим и подобрим. Сега е време за почивка и възстановяване, за да бъдем готови да зарадваме феновете ни в неделя".

Скот Мактоминей даде преднина на шотландците в 13-ата минута, а Джердан Шачири изравни за Швейцария в 26-ата и оформи крайното 1:1.

"Имах малко късмет при удара. Не беше автогол, но стрелях във вратата. Бях на правилното място в правилния момент. Имах едно положение и през второто полувреме, но там нямах късмет, тъй като Че Адамс беше на пътя на топката. Иначе и това щеше да бъде гол, защото ударът беше много точен", каза той за BBC Sport.

"В предния мач бяхме твърде пасивни, бавни и не реагирахме на играта на съперника. Знаем, че сме способни на много повече. Имаме много енергия и сме способни да правим висока преса, което днес беше много важно".

Шотландия - Швейцария 1:1 в мач от Евро 2024

Швейцария е все по-близо до 1/8-финалите на Евро 2024 след равенство срещу Шотландия

Двата отбора поделиха точките