Голямата звезда и капитан на националния отбор на Шотландия Андрю Робъртсън сподели очакванията си за откриващия мач на Европейското първенство срещу домакина Германия. Двубоят на "Алианц Арена" е тази вечер, 14 юни, от 22:00 часа.

"Дълго време чакахме този мач. Изглежда, че са минали много години. Знаем предизвикателството, което предстои. Не мисля много за емоциите си. Чувствам се като всеки един от останалата част от отбора. Горд съм и развълнуван", сподели левият бек на Ливърпул.

"Фантастично е да съм капитан. Това прави живота ми по-лесен. Важно е да дадем всичко от себе си и ако го направим, можем да влезем в историята. Ще се изправим срещу много качествен отбор през неговите фенове, но се вълнуваме. Очакваме много и се надаваме да го покажем на терена", добави той.

"Невероятно е, изглежда, че по-голямата част от страната е тук, това е лудост. Надявам се да накараме нашите фенове да се гордеят. Знаем, че не всеки може да бъде на стадиона. Не можем да постигнем успех без нашите фенове. Готови сме. Няма по-голяма сцена от тази. Всички погледи ще бъдат вперени в нас и е време да покажем какво можем", каза още Робъртсън.

"Не е тайна, че Германия ще владее повече топката. Те имат най-добрия полузащитник в света, Тони Кроос, но когато ние владеем топката, можем да имаме нашите шансове. Вярваме, че можем да го направим. Вероятно има голям натиск от страна на феновете Германия да спечели Европейското", завърши Анди Робъртсън.

Роналдо: В Германия се чувстваме като у дома си

Роналдо: В Германия се чувстваме като у дома си

"Пълно е с португалци"