Английският национал Джон Стоунс се надява Рахийм Стърлинг да спечели приза за най-добър футболист на Евро 2020.

Железният защитник е категоричен, че нападателят на Манчестър Сити може да направи разликата в неделния финал с Италия.

Манчини: Финалът не ни е достатъчен

Манчини: Финалът не ни е достатъчен

Ето какво сподели преди големия мач

"Винаги съм го казвал и ще го направя пак - голям фен съм на Рахийм. Много искам да го видя с наградата за най-добър футболист на турнира, защото неговият стил на игра е изцяло насочен към отбора и към груповия успех. Той винаги е заплаха за вратата на съперника и да играеш с него е адски приятно. Надявам се в неделя да видим още от същото и дано да вкара още един гол", сподели Стоунс преди финала.

"Радвам се за него, защото в личен план той преживя много в последните месеци. Това очевидно го е мотивирало, защото сега е по-добър футболист. Тези като него винаги намират начин да стават по-силни, независимо от случващото се около тях. Рахийм е такъв и на терена, и извън него".

Англия няма загуба в последните си 12 мача във всички турнири, а в този период отборът запази десет сухи мрежи и пусна два гола. При Италия положението не е много по-различно.

Трескава подготовка в Англия за финала на Евро 2020

Трескава подготовка в Англия за финала на Евро 2020

Привърженици с петиция към Борис Джонсън да обяви понеделник, деня след важната среща, за почивен ден

"Ние имаме най-добрата защита на турнира и това е сред ключовите фактори, които ни отведоха до финала. Ясно е на всички, че във футбола сухите мрежи са ключът към успешното представяне и победите. Те обаче не започват от нас, защитниците, а от нападателите. Този начин на преса е много важен елемент на нашата игра. На турнирите е ключово да се защитаваш по този начин и това е урок, който научихме в Русия", добави той.