Селекционерът на Турция Шенол Гюнеш говори след загубата с 1:3 от Швейцария на Евро 2020. Южните ни съседи отпадат от турнира след три поражения. 

"Съжаляваме, защото дълго чакахме този турнир. Опитахме се да напишем добра история във време, когато всички бяха обединени около националния отбор. Очаквахме добри резултати и добър футбол. Целта ни беше да покажем класа и да излезем от групата. Но започнахме зле и загубихме самочувствието си. Втората среща беше по-тежка, но започнахме добре този мач. Ние бяхме тези, които пропуснаха голове, а те просто вкараха положенията си", каза Гюнеш.

"Понякога, всичко се обърква. Швейцария е отбор, който добре владее топката. Степента ни на притежание на топката също беше висока, но все пак имахме своите грешки и недостатъци. Очаквах да атакуваме след 1:2, но загубихме с 1:3. Това е голям тест за нас. Нашият тим ще премине този тест. Това е млад отбор, който няма опит. Знам, че тези момчета в бъдеще ще играят по-добър футбол", добави селекционерът.

"Виждам тъгата на играчите. В този турнир трябва да се даде повече, но играчите направиха всичко възможно. Благодаря им! Вярвайте в Турция. Като си научи уроците, това ще бъде много по-добър национален отбор. Трябва да гледаме в бъдещето", каза още Гюнеш и добави, че сега не е времето да се обсъжда евентуалната му оставка.

Швейцария победи Турция с 3:1 на Евро 2020

Швейцария срази Турция, но ще чака с надежда

"Кръстоносците" се наложиха над южните ни съседи с 3:1, Шакири блести с два гола