Селекционерът на турския национален отбор Шенол Гюнеш бе много разочарован след загубата на тима му от Уелс с 0:2. Това е второ поражение за южната ни съседка, след като отстъпи от Италия с 0:3 на старта на Европейското първенство.

"Нямаме точки в два мача. Това не е добър резултат за нас. Дойдохме на турнира с големи мечти. Започнахме лошо във втория мач. Уелсците играха добре и бяха много ефективни, особено добре се включи техният централен нападател, а и отличната игра на двете им крила. Сега те имат много добри шансове да излязат от групата.

Мисля, че след като резултатът стана 1:0, ние намерихме нашето темпо и изравнихме играта. Неочакваният гол обаче оказа отрицателно въздействие върху отбора. И все пак създадохме доста като брой добри шансове, но не успяхме да изравним.

След като стана ясно, че не можем да пробием с постепенни атаки, дадохме шанс на съперника да играе, за да отворим максимално полето. Въпреки нашето числено превъзходство в много зони, те дойдоха до нашето поле и създадоха опасности, едната от която превърнаха и във втори гол. Нашето положение сега е тежко", каза Гюнеш.

Уелс победи Турция с 2:0

Уелс писа двойка на Турция и поглежда към следващата фаза на Евро 2020

Аарън Рамзи и Конър Робъртс бяха точни за британците