Доминик Шобошлай от Залцбург е оценен за 25 000 000 евро от авторитетния сайт transfermarkt.com. Това прави впечатление преди сблъсъка на стадион "Васил Левски" между България и Унгария довечера, пише "Мач Телеграф".

Оказва се, че съперникът е два пъти по-скъп от "лъвовете" дори без контузения Шобошлай, оценен по-високо от разширения състав на България.

Стадион "Васил Левски" е готов за мача България - Унгария

Стадион "Васил Левски" е готов за мача България - Унгария

Покри всичките изисквания

Общата цена на родните национали, които са в списъка на Георги Дерменджиев за мача, е 24 600 000 евро. Говорим за цялата група от 25 футболисти, които ще имат шанс да попаднат в групата за баража.

Най-скъп от нашите, според transfermarkt.com, е Кирил Десподов, който осъществи сензационен трансфер в Лудогорец в последния възможен момент. След него в списъка е друг играч на "орлите" Антон Недялков - 2 800 000. Третото място се дели от двама - Пламен Илиев и Божидар Краев, които са оценени на 2 000 000.

Унгария - спящ футболен гигант, който не буди страх

Унгария - спящ футболен гигант, който не буди страх

Сега е моментът за български триумф

Изброеното каре по-горе заедно е по-евтино от най-скъпия в състава на Унгария за баража в София - Вили Орбан, оценен на 12 000 000.

Най-скъпите наши са общо по-евтини и от втория в списъка на съперника - Петер Гулачи - 11 000 000. Двамата са сред основните футболисти на РБ Лайпциг, който предния сезон стигна до полуфинал в Шампионската лига. Трети в списъка на най-скъпите при съперника е Роланд Салай, струващ 3 500 000.

Общата цена на маджарите е 41 625 000 евро, която е формирана от 24 играчи, които са в групата за мача в София.