Русия е отборът, който отстрани Испания на 1/8-финал на последното Световно първенство. През 2018-а Сборная беше домакин на турнира и се справи с иберийците след дузпи.

Не така стоят нещата, когато става въпрос за Европейско. Руснаците са голямата жертва на испанците в битките на Стария континент. Двата отбора са се изправяли един срещу друг 4 пъти и във всичките случаи победител е Ла Фурия.

Испания печели първата от 3 евро титли през 1964-а година у дома, а на финала с 2:1 е победен отборът на СССР. През 2004-а Ла Фурия удря Русия с 1:0 в груповата фаза, но отпада там. За да дойде шампионското за испанците Евро 2008. Руснаците за разбити с 1:4 в групите и с 0:3 на полуфинал.

Фуриите имат общо 22 победи от 40 мача на Европейски финали. Веднъж успехът идва след продължения - срещу Унгария на полуфинал, 3 пъти след дузпи - срещу Дания, Италия и Португалия.

По два пъти Испания побеждава Германия, Италия и Дания. По веднъж Унгария, Португалия, Румъния, Словения, Югославия, Швеция, Гърция, Ирландия, Хърватия, Франция, Чехия и Турция.

Най-голямата победа за иберийците е 4:0 - срещу Ирландия и срещу Италия. Срещу Скуадрата е постигната на финала на Евро 2012.

Испания има загуба от всеки съперник в групата си на Евро 2020

Испания има загуба от всеки съперник в групата си на Евро 2020

Срещу Швеция пораженията с 3