Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес потвърди, че Кевин де Бройне, Еден Азар и Аксел Витсел ще са титуляри в мача срещу Финландия на Евро 2020. Двубоят ще се играе в Санкт Петербург. 

Триото лекуваше травми преди началото на турнира.

"Искахме да завършат мача с Дания и те показаха, че са в добро състояние и могат да започнат от първата минута срещу Финландия. Тепърва предстои да видим колко дълго могат да останат на терена. Предстоящият мач е добра възможност да ги вкараме във възможно най-добра форма", каза Мартинес на пресконференция преди мача.

Мартинес добави, че планира да заложи на Томас Вермален като партньор на Тоби Алдервайрелд и Ян Вертонген в отбрана. При победата с 3:0 срещу Русия трети централен защитник бе Дедрик Боята, а при 2:1 срещу Дания тази роля изпълняваше Джейсън Денайер.

"Нашият отбор винаги гони победата, независимо за какъв мач става дума", отговори Мартинес на въпрос дали възнамерява да даде почивка на част от ключовите си футболисти. "Да, ще имаме някои промени в състава, но не и в нагласата ни. Искаме да не губим инерция и да бъдем напълно съсредоточени върху победите. Така няма да губим концентрация за следващите предизвикателства".

Белгия пред кръгла победа на финали

Белгия пред кръгла победа на финали

Чакат десети успех