Селекционерът на италианския национален отбор Роберто Манчини бе много доволен победата на тима му над Белгия. Така "скуадра адзура" се класира за полуфиналите на Евро 2020.

"Победихме напълно заслужено. Момчетата бяха невероятни. В последните 10 минути беше трудно, защото се усети сериозна умора, но можехме още преди това да вкараме трети гол, с който да решим всичко.

Победихме напълно заслужено. Момчетата бяха невероятни. В последните 10 минути беше трудно, защото се усети сериозна умора, но можехме още преди това да вкараме трети гол, с който да решим всичко.

Началото на двубоя беше много динамично, с постоянни атаки и към двете врати. Смятам, че след това контролирахме срещата. Чак в края Белгия ни притисна, използвайки дълги подавания.

Не сме имали цел минимум на първенството. Искаме просто да даваме най-доброто от себе си във всеки мач. Ще видим какво ще се случи до края на турнира. Нека сега се насладим на победата, а след това ще мислим за Испания. Поздравявам футболистите, днес свършиха страхотна работа", каза Манчини.

Бонучи: Испания играе като Белгия

Бонучи: Испания играе като Белгия

"Ла Фурия" е чудесен отбор, но ние започнахме турнира с мечта в нашите сърца, споделя футболистът