Отборите, засегнати от случаи на COVID-19 или задължителна карантина на европейското първенство, могат да отложат мачовете си до 48 часа, за да извикат нови играчи, обявиха от УЕФА.

Европейската централа публикува допълнителни правила за турнира от 11 юни до 11 юли, включително увеличаване на броя играчи от 23 на 26, за да помогне на отборите да се справят на фона на пандемията от коронавирус. На Евро 2020 трябва да бъдат изиграни 51 мача за 31 дни с няколко дни като допълнителна опция. Мачовете ще се играят по график, ако всеки отбор има поне 13 играчи, включително един вратар на разположение. От УЕФА заявиха, че отборите с по-малко от 13 играчи могат да пренасочат двубоя си в рамките на следващите 48 часа от датата на съответния мач.

"Всеки допълнителен играч, повикан, за да запълни бройката от 13 играчи, трябва да заеме мястото на еквивалентен брой карантинни състезатели от списъка с 26 играчи", заявиха от УЕФА Отборът, отговорен за мач, който не се играе, ще го загуби служебно с 0:3 и националната федерация ще бъде изправена пред дисциплинарни действия от УЕФА. Правилата за извънредни ситуации са подобни на тези, прилагани от централата през този сезон в евротурнирите и Лигата на нациите, и са потвърдени в няколко дела за обжалване в Арбитражния спортен съд.

Участниците на Евро 2020 ще имат право на 26 играчи в своите състави

Участниците на Евро 2020 ще имат право на 26 играчи в своите състави

Промяна в регламента на турнира