От Европейската футболна федерация отрекоха появилата се в британските медии информация, че се водят преговори между УЕФА и ФА всички мачове от Евро 2020 да се играят на територията на Великобритания.

"УЕФА възнамерява Евро 2020 да се проведе във формата и местата, които бяха одобрени по-рано тази година. Ние работим в тясно сътрудничество с всички градове-домакини, за да се подготвим за турнира. Предвид несигурността около COVID-19, в момента е твърде рано да се каже дали мачовете през юни и юли ще имат ограничения за феновете или дори изобщо ще се проведат", гласи официалното изявление на УЕФА.

"Настоящите усилия на УЕФА са фокусирани върху организирането на турнира на всички 12 места с фенове. Решенията, които противоречат на този план, биха могли да бъдат взети много по-рано, ако е необходимо, но в момента няма планове за промяна на мястото", добавят от централата.

Евро 2020 трябваше да се проведе в 12 европейски града това лято, но шампионатът бе отложен с една година заради пандемията от COVID-19. Според медиите на Острова Великобритания е поискала да поеме изцяло домакинството, за да се ограничат пътуванията на отборите, които пък по-лесно могат да бъдат поставени в "балон". "Балонът" стана много модерен в последните месеци и се практикува масово във всички спортове, като средство за борба с коварния вирус.