Датският нападател Мартин Брейтуейт твърди, че УЕФА е оказал натиск върху тях и затова е продължил мача срещу Финландия. Двубоят, изигран в Копенхаген, бе белязан от Кристиан Ериксен, който рухна на терена. Лекарите се бориха за живота му десет минути и след това той бе откаран в болница в стабилно състояние.

Играчите на двата национални отбора бяха в шок, отидоха в съблекалните, а след час мачът продължи и завърши с победата на Финландия (0:1). Датчаните не успяха да отбележат, въпреки че имаха 23 удара към вратата на Градецки и пропусната дузпа.

Брейтуейт обяви, че УЕФА е принудил играчите на Дания да продължат мача.

Дания вече има цели 15 загуби на европейски първенства

Дания вече има цели 15 загуби на европейски първенства

Загуби и от Белгия

"Ериксен ни се обади след мача. Каза ни, че сме фантастични. Съобщението, което той изпрати до нашата група WhatsApp, прочетох, докато се разхождах до съблекалнята", каза Брейтуейт.

Той твърди, че няма истина в обявеното от УЕФА и Футболната асоциация на Дания, че футболистите са поискали мачът да продължи.

"Сигурен съм, че щяхме да спечелим този мач, те не ни принудиха да играем след всичко, което се случи. Те лъжат, когато казват, че ние поискахме да се играе мачът, това е лъжа."