Медицинският съветник за Евро 2020 - Даниел Кох защити плановете на УЕФА на полуфиналите и финала на първенството да бъдат допуснати 60 000 зрители на стадион "Уембли" в Лондон.

Във Великобритания се забелязва увеличаване на броя на заболелите от коронавирус в последните дни, което се дължи на делта варианта на заболяването. Добрата новина е, че броят на хоспитализираните и починалите остава изключително нисък заради активната програма на правителството за ваксиниране на "гражданите".

"Това, че на стадиона има повече зрители, не означава и автоматично по-висок риск от заболяване", каза Кох на брифинг в четвъртък.

"Ситуацията в цяла Европа отдавна не е била толкова добра, колкото сега и това важи и за Англия", каза още той. Кох разясни, че по-притеснителна е единствено ситуацията в регионите на Манчестър и Глазгоу, но за Лондон положението е напълно под контрол.

"Лесно е да погледнеш вируса и да кажеш: "Ето къде е опасността". Но това, което ние виждаме в Европа е, че стадионите могат да се запълнят до някакъв капацитет напълно безопасно", завърши Кох.

Пътят на Германия към финала на Евро 2020 е открит

Пътят на Германия към финала на Евро 2020 е открит

С немска прецизност Бундестима се намести в по-лекия поток