Халфът на хърватския национален отбор Матео Ковачич е изненадан от липсата на футболисти на Реал Мадрид в тима на "Ла Фурия Роха". Футболистът сподели очакванията си от предстоящия мач от 1/8-финалите на Евро 2020 между двете страни.

"Със сигурност ни очаква труден мач. Испанците са страхотни, ще бъде важно да владеем топката възможно най-много, защото на тях им харесва да я притежават. Ще има битка и трябва да надделеем. Испания ще бъдат подготвени за двубоя, защото знаят, че сме добри.

Прогресирах, откакто напуснах Реал Мадрид. По-възрастен съм с няколко години и съм по-опитен. В Челси играя с по-голямо постоянство. Това е добре и е важно. Странно е, че няма играчи на Реал Мадрид в националния отбор. Не знам дали някога се е случвало, но това само означава, че испанците разполагат с големи футболисти в други клубове.

Играя с Лука Модрич и Марсело Брозович отдавна. Определено се чувстваме добре, когато играем заедно. Брозович е много важен, той задържа топката, дава ни спокойствие и е много полезен.

Няма нужда да говорим прекалено много за тях. Те са голям отбор и винаги са били такъв. Те са топ играчи с голяма класа, като умеят да си подават топката. Пропуснатите им дузпи?

Надявам се да не получат нито една и всичко да се нареди в наша полза. Имаме голяма вяра след мача с Шотландия, като излязохме от ситуацията, в която се намирахме. Мисля, че ще направим много добър мач и че нашите фенове ще могат да бъдат повече, което ще бъде полезно", каза Ковачич.

Златко Далич: Трябва да се подготвим много добре за испанците

Златко Далич: Трябва да се подготвим много добре за испанците

"Предпочитахме Швеция"