Селекционерът на Финландия Марку Канерва разкри, че "суоми" са били готови да се съобразят с желанието на Дания. Срещата между двата отбора беше прекъсната заради инцидента с Кристиан Ериксен в края на първата част. 

"Усещането след мача е невероятно! Направихме мечтата на няколко поколения финландски футболисти реалност! Макар и за първи път да участваме, много хора очакваха да спечелим. Знаехме, че ще бъде трудно и положихме много усилия, за да се сбъдне това. Трябва да кажа, че момчетата бяха в настроение за победа и преди мача, но по време на играта се случиха драматични неща и те вероятно са в ума на всички. Трябва да подчертая, че отборът има огромен дух и единство. Дания създаде натиск, което беше очаквано. Страхотна битка за нас!", каза треньорът на Финландия.

Канерва каза още, че по време на спирането на мача, Финландия е решила да уважи волята на Дания, каквато и да е тя - без значение дали срещата ще се доиграе или не.

"Надявам се това никога да не се случи. Страхотно е обаче да чуя, че Ериксен е говорил със съотборниците си, завърши специалистът от Финландия.

Финландия победи Дания с 1:0 на Евро 2020

Исторически успех за Финландия срещу шокираните датчани

"Суоми" с първи успех на Европейски финали