Селекционерът на Германия Йоахим Льов пое отговорност за отпадането от Евро 2020. Бундестима загуби с 0:2 от Англия на осминафинал. 

"Разочарованието е много голямо след поражението. Винаги съм имал пълно доверие в отбора и вярвах в момчетата. Съжалявам, че разочаровахме феновете. Поемам пълна и безусловна отговорност за отпадането ни", заяви Льов на прощалната си пресконференция днес. Той се разделя с националния тим след 15 години работа в него и ще бъде наследен от Ханзи Флик.

"Тимът беше много амбициран и духът беше на високо ниво - добави Льов. - В крайна сметка обаче, в някои моменти по време на срещите, нещо ни липсваше. И не говоря само за вчера. Това се усещаше също така срещу Португалия и Унгария. Но състезателите ще си научат урока от това. Това бяха дълги 15 години с много хубави, но, разбира се, и с някои лоши моменти. Този тим го очаква светло бъдеще. Успех на Ханзи Флик, пожелавам му всичко най-добро. Говорих с целия тим и всички, които работеха покрай него. Мнозина от тях бяха с мен и ме подкрепяха за дълъг период от време. Тази сутрин си казахме "довиждане" и момчетата излязоха в почивка."

Тони Кроос приключва с Германия

Тони Кроос приключва с Германия

Халфът ще обяви решението си съвсем скоро