Въпреки трудната обстановка около заразяващите се с коронавирус негови играчи, селекционерът на Испания - Луис Енрике е на мнение, че който подцени "Ла Фурия" на Евро 2020, ще съжалява жестоко.

"Когато се случи нещо от този мащаб, очевидно има ефект. Има несигурност и това поражда безпокойство в целия отбор. Представете си, че сте играч, който е имал един страхотен сезон. И заради подобно нещо рискувате да пропуснете голям турнир, който се появява в календара веднъж на 4 години.

Положителните резултати за COVID-19 попречиха също така на отбора да направи видеоанализ на противниците, тъй като лекарите препоръчаха играчите да не се събират заедно в закрити помещения. В петък на футболистите им бяха поставени ваксини, като решението за това късно действие предизвика противоречиви реакции, а също така има и страх от евентуални странични действия на инжекциите.

Рядко съм виждал такава страхотна атмосфера между щаба и играчите. Ето защо очаквам само положителни и красиви неща и мога да кажа, че ще излезем в боево настроение. Ако някой ни отпише, ще сбърка много жестоко", добави той.

Диего Йоренте с негативен тест, връща се в състава на Испания

Диего Йоренте с негативен тест, връща се в състава на Испания

Това ще стори и Бускетс при отрицателен тест в петък