Националният отбор на Италия продължава с пълната си доминация в европейските квалификации. Въпреки, че "Скуадра адзура" отдавна си беше осигурила място на финалите догодина, тази вечер момчетата на Роберто Манчини отново загатнаха за своята огромна класа и спечелиха гостуването си на Босна и Херцеговина с 3:0.

Снимка 453094

Източник: GettyImages

Гостите не загубиха много време и поведоха още в 21-ата чрез Франческо Ачерби. Бранителят се бе включил в една атака на родината си, но може да се каже, че отигра ситуацията по майсторски начин, елиминирайки опонент и след това насочил неспасяемо към незащитения ъгъл на Шехич.

Швеция спечели европейската си квалификация срещу Румъния с 2:0

Швеция също ще бъде част от юбилейното европейско първенство

Скандинавците си гарантираха второто място в група F

В 37-ата минута Лоренцо Инсине поне за миг забрави за тежкия си период в Наполи, след като реализира с националната фланелка. Дребничкият футболист получи подаване от Белоти и миг по-късно отправи много слаб, но изключително точен изстрел по земя, който намери малката мрежа и спомогна за удвояването на италианската преднина.

Николо Барела продължи да раздава асистенции и в 53-ата спомогна за оформянето на крайното 3:0, тъй като изведе сам срещу вратаря Белоти, а за "Ил Гало" не беше никакъв проблем да се разпише.

Снимка 453093

Източник: EPA/БГНЕС

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА - ИТАЛИЯ 0:3

0:1 Ачерби (21"), 0:2 Инсине (37"), 0:3 Белоти (53")

СТАДИОН: "Билино Полйе"

СЪДИЯ: С. Шарер

БОСНА: Шехич, Колашинац, Бичакчич, Ковачевич, Квржич, Чимирот, Пянич, Бешич, Крунич, Джеко, Вишча (резерви: Бурич, Чивич, Джулевич, Хайрадинович, Хайрович, Ходжич, Хоич, Яяло, Мемишевич, Михойевич, Пирич, Сарич)

ИТАЛИЯ: Донарума, Флоренци, Бонучи, Ачерби, Емерсон, Барела, Жоржиньо, Тонали, Бернардески, Белоти, Инсине (резерви: Голини, Бираги, Кастровили, Киеза, Ди Лоренцо, Ел Шаарави, Имобиле, Ицо, Мандрагора, Романьоли, Сиригу, Дзаниоло)