Две от групите за Евро 2020 станаха особено трудни за прогнозиране, що се касае до предполагаемото крайно класиране в тях в края на квалификационния цикъл от надпреварата.

Става дума за Група Е и Група G.

В първата аутсайдерът Азербайджан успя да открадне първата си точка, поднасяйки неприятна изненада на един от фаворитите Хърватия в ранния мач за деня.

Азербайджан и Хърватия не се победиха - 1:1

Неочаквана грешка от Хърватия срещу аутсайдера в Група "Е" на квалификациите

Гол на Модрич се оказа недостатъчен

Съставът на Уелс, който днес победи в контрола Беларус с 1:0, е предпоследен с 6 пункта в актива си, но и мач по-малко. Унгария и Словакия са с по 9 точки, а Хърватия е лидер с 10, което ще направи заключителните битки от тази фаза безкрайно интересни.

"Въртележката" стана възможна, след като Словакия стигна до победа при визитата си на унгарците с 2:1.

Роберт Мак откри резултата 5 минути преди почивката, но също толкова след нея Доминик Собослай изравни, връщайки домакините в двубоя.

Снимка 441982

Източник: Twitter

Крайното 1:2 обаче бе оформено само 6 минути след отбелязването на втория гол в мача, като Роберт Боженик връчи трите точки на гостуващия състав.

Не по-малко вълнуваща се получава и Група G. В нея Латвия е на дъното без спечелен актив, Северна Македония и Израел имат по 8 пункта, Австрия е с 10, Словения с 11, а лидерът Полша има 13 на сметката си.

Това стана възможно, след като поляците и австрийците не успяха да си вкарат гол в срещата помежду им, а Северна Македония победи Латвия с 2:0 като гост. Попаденията за победителите отбелязаха Горан Пандев и Енис Барди, разписали се само в рамките на 3 игрови минути - между 14-ата и 17-ата.

Естония загуби от Холандия с 0:4

Холандия громи, Бабел изригна с два гола

Вайналдум и Депай също успяха да се разпишат

С голове на Вербич, познатия добре в България Роман Безяк и Шпорар пък Словения спечели у дома срещу Израел с 3:2. Точни за гостите бяха Бибрас Начо и Еран Захави.

Едно е ясно - битката и в тази група ще е до последния момент, а нито един сценарий, включващ водещите тимове в нея, не е невъзможен.

Белгия сгази Шотландия, любопитен герой за Русия при успех срещу Казахстан

Белгия сгази Шотландия, любопитен герой за Русия при успех срещу Казахстан

Кипър спечели гостуването си с 4:0