Селекционерът на английския национален отбор по футбол Гарет Саутгейт коментира предстоящата квалификация за Евро 2020 с България.

Ето какво каза специалистът:

"Чака ни изключително важен и тежък мач. Подготвихме се здраво, за да реагираме след загубата от Чехия. Играхме преди 20 години срещу България, а тогава беше много тежък мач. Ще трябва да се потрудим доста, за да вземем точките.

Може би всичките сме фокусирани върху следващото лято. Но ние трябва да сме сигурни, че ще се класираме и да се представим по начин, който е добър. Представянето срещу Чехия бе слабо и играчите знаят, че играха на ниво. Загубите са част от играта.

Чехия нокаутира Англия, първа загуба за Трите лъва в европейските квалификации

Чехия нокаутира Англия, първа загуба за Трите лъва в европейските квалификации

Победа с 2:1 за домакините

Всеки един играч е готов. Дани Роуз само има проблеми и не пътува с нас, отпадайки от групата, но всички други са добре. Същото важи и за Деклан Райс. Анализираме всички аспекти от играта си и се фокусираме върху неточностите си. Тренираме здраво. Променяйки схемата, еволюираме като състав и не може да има успех, ако няма промени.

В Прага казах, че сме гости в друга държава, но ние самите имаме проблеми на местно ниво. Истината е, че трябваше да подготвим футболистите за това, което стана в Черна гора. Имаме пълно доверие на властите и ми се иска всеки утре да говори за футбол.

Саутгейт: Днес просто не бяхме достатъчно добри

Саутгейт: Днес просто не бяхме достатъчно добри

"Допуснахме леки голове"

Трябва да се класираме на голямо първенство, за да се реши дали сме голям отбор. Направихме силен Мондиал и добре играхме в Лигата на нациите. За да сме сред най-добрите, трябва да подобряваме различни аспекти от играта си. Когато освободиш даден игра, какво прави си е негова работа. Това, което научи Мадисън е, че щом си в националния отбор, то трябва да имаш голяма отговорност. Видяхме снимките в казиното, но според мен той си научи урока", каза Саутгейт.

Балъков: Със сигурност ще има промени в състава

Балъков: Със сигурност ще има промени в състава

"След последната тренировка ще избистрим стартовите 11"