Фернандо Сантош остана доволен от представянето на своя отбор при победата с 3:0 над Унгария в първия мач на Португалия от Евро 2020.

Селекционерът на "мореплавателите" все пак не се поддаде на еуфорията от изстрадания успех, типично във всой стил.

"Очаквах отборът на Унгария да бъде малко по-различен. Те се прибраха много назад. Ако бяхме вкарали гол по-рано, те щяха да се сринат. През второто полувреме отново започнахме добре, след което имаше малко притеснение, но се върнахме в ритъм", започна Сантош.

Португалия победи Унгария с 3:0 в мач на Евро 2020

Унгария ядоса Роналдо и пое три късни удара от Евро шампиона

"Мореплавателите" започнаха отлично защитата на трофея

"Отново се движехме добре и играехме в дълбочина. Вкарахме първия гол и след това отворихме пространства. Тимът продължи с динамиката на желанието да вкара още голове. Резултатът беше справедлив спрямо това, което направихме."

"Смените? Не винаги се получава така, както искаме. Исках да направя Кристиано Роналдо по-отворен и да дам повече свобода на Рафаел Герейро. Отдясно бяхме добре. Поставих в средата двама играчи, които можеха да атакуват. Ренато Санчес е силен с топката, а Рафа Силва отвори играта. Искахме да започнем с победа, но тя не носи повече от три точки. Предстоят ни два много важни мача. Това е Европейското първенство и трябва да сме постоянни", коментира Сантош след мача.