Защитникът на Хърватия Деян Ловрен коментира дузпата, която бе отсъдена в полза на Чехия в мача между двата отбора. Наказателният удар бе посочен, след като бранителят удари в лицето Патрик Шик. 

"Дузпата? Как да не съм разочарован от това решение? Аз въобще не виждах, че Шик е зад мен. Скочих за топката и това бе напълно нормално движение на ръцете ми. Цял живот съм скачал по този начин. Това е единственият начин, по който знам. Няма как да скочиш, без да разпериш ръце. Не може да си като свещ. Това е невъзможно. Повечето хора твърдят, че това не е дузпа и аз съм съгласен. Съдията също не видя нищо нередно в реално време. Ако нямаше ВАР, това нямаше да е дузпа. Но няма какво да се направи, така че нека гледаме напред", заяви Ловрен.

Той коментира и представянето на отбора като цяло, което не бе особено впечатляващо.

"Няма какво да се лъжем, не стояхме добре. Първото полувреме въобще не показахме нашето ниво. Трябва да седнем и да си поговорим сериозно. Ако играем както през първата част, нещата няма да завършат добре. През второто полувреме показахме по-стойностна игра, но това не бе достатъчно. Някои неща не се получават, но все още нищо не е свършило. Всичко е в нашите ръце и аз вярвам в отбора", допълни бранителят.

Хърватия и Чехия направиха 1:1 на Евро 2020

Хърватия все още без победа на Евро 2020 след равенство с Чехия

Патрик Шик вече има три гола в първенството