Мачът между Англия и Чехия днес ще бъде исторически, защото тези два отбора никога не са се срещали на европейско първнество. Британците не са играли нито с Чехословакия, нито с Чехия на финали на Стария континент.

Англичаните имат 12 победи на европейско до момента, една от тях след дузпи. Две са срещу Испания и Хърватия, по една срещу СССР, Шотландия, Нидерландия, Германия, Швейцария, Швеция, Украйна и Уелс.

Загубите на Англия не са никак малко - 13, 3 от тях след дузпи. Италия и Португалия имат по два успеха срещу "трите лъва", с по един са Германия, Югославия, Ирландия, Нидерландия, СССР, Швеция, Румъния, Франция и Исландия.

Чехия може да се похвали с доста паметни победи. Като Чехословакия отборът удря Франция с 2:0, отстранява Нидерландия след продължения, Германия и Италия след дузпи. Както е известно, Чехословакия има една титла. Чехия продължава победния път с големи успехи над Германия и Испания - по 2:1. Тимът играе финал през 1996-а година, загубен от Германия след златен гол на Оливер Бирхоф.

Хърватия - Шотландия, Перишич решава мача
на живо

Хърватия - Шотландия, Перишич решава мача

Вижте статистиката на двата отбора