Балкан (Ботевград) загуби от Цмоки (Минск) с 65:73 за отпадна в квалификациите за баскетболната Шампионска лига. Действащият първенец на България от 2019 година се бори много срещу най-силния отбор на Беларус, но така и не можа да сътвори обрат в мача. Гостите водеха през цялото време, като разликата падна до една точка - 58:59 малко повече от четири минути преди сирената.

Така Цмоки ще спори с Нептунас (Клайпеда) за място в групите на Шампионската лига. За Балкан остана само удовлетворението от доброто представяне в отделни периоди от мача.

След първата четвърт Цмоки дръпна със 17:9 след сериозни грешки на българския отбор. Втората част беше по-оспорвана. След хубава стрелба от далече на Станимир Маринов и точни наказателни удари резултатът стана 23:24. Давонтей Джордан с тройка донесе изравняване за Балкан. Последваха пропуски и Цмоки поведе преди голямата почивка с 30:28.

Високият Владимир Веремеенко поведе своите и в третата част разликата за Цмоки отново набъбна. Преди последните 10 минути гостите поведоха с 53:41 след кош на Лаури.

Центърът на Балкан Ейджи беше най-добрият играч в българския тим. Той вкара 6 поредни точки и след кош на Маринов балканци се приближиха - 51:57 6 минути преди края.

Димитър Димитров отбеляза чудесна тройка, а Давонтей Джордан се възползва от грешка на Лауъри, за да забие и да направи резултата 56:59. Димитров отбеляза с поднасяне за 58:59, когато оставаха 4 миути и 19 секунди.

В следващите минути за съжаление Лаури и Клйбърн доминираха и минута преди края резултатът стна 71:60 за Цмоки. За обрат вече нямаше време и тимът от Беларус се наложи със 73:65.

Нептунас победи Лондон Лайънс и чака Балкан

Нептунас победи Лондон Лайънс и чака Балкан

Литовците ще спорят за първото място в група "D" на Шампионската лига