Големите фен зони в Париж да бъдат затваряни преди, по време на и след мачовете от Евро 2016, които ще се играят на "Парк де Пренс" и "Стад дьо Франс". Това предложи шефът на парижките органи на реда Мишел Кадо. Той се притеснява, че неговите служители нямат да могат да се справят с охраната на всичи локации накуп.

По принцип предварителният план за Париж във връзка с турнира включваше откриването на фен зона под Айфеловата кула, която щеше да е в готовност да приеме 90 хиляди привърженици.

Заради заплахата от терористични атаки обаче полицията настоява тя да бъде активна само когато не се играят срещи.

Опасенията са за нови нападения като тези от 13 ноември 2015 година, като властите трябва да се справят и с честите стачки на транспортните работници по същото време.

Припомняме, че бившият президент на Франция и лидер на опозицията в момента Никола Саркози също призова за затварянето на фен зоните във всички градове-домакини, тъй като биха били идеална цел за атентаторите.

„Има много други неща, които полицията ни трябва да върши, отколкото да пази фен зоните, предвид рисковете“, каза Саркози.

На този етап позицията на министър председателя Манюел Валс е, че фен зоните ще бъдат активни стига да не е налице специфична заплаха.