Централният защитник с над 45 мача в Лига 1 и Лига 2 на Франция - Келиан Гесум, е най-новото попълнение на Етър. Двете страни подписаха днес договор за година и половина. Той е водил зимната си подготовка във Франция и се включва в тренировките на "виолетовите", като вече има права за официалните мачове. В Етър той ще носи фланелката с № 5.

Келиан Гесум е роден на 5 февруари 1999 г. Висок е 176 см и тежи 70 кг, играе като централен защитник. Преминава през всички възрасти на Ним, като от 2020 г. е в първия отбор, с който през сезона 2020/2021 г. записва 15 мача в Лига 1. След изпадането на тима продължава с него в Лига 2 и Championnat National, а общо с екипа на Ним Келиан Гесум има 99 мача и 1 гол.

"Щастлив съм да започна това ново приключение с Етър и се вълнувам, че в най-скоро време ще започна да играя. На 25 години съм, действам като централен защитник. Кариерата ми досега премина в Ним Олимпик, имам 15 мача в Лига 1 на Франция и над 30 във втора лига.

Чух добри новини за нивото на българското първенство, шампионатът е добър, а страната е много красива. Целта ми е Етър да остане в Първа лига. Това е предизвикателство, което се надявам, че заедно ще постигнем!", заяви след подписването на договора си Келиан Гесум".

Етър пусна в продажба абонаментните карти

Етър пусна в продажба абонаментните карти

За пролетния полусезон