Намиращият се на последно място в класирането на Първа лига Етър продължава със селекцията. Тимът от Велико Търново, който няма спечелена точка през настоящия шампионат, привлече днес естонския защитник Марк Едур.

Едур е на 21 години, висок е 180 сантиметра и играе като ляв бек. Роден е на 11 декември 1998 година в Талин и до миналата година е бил футболист на местния Левадия, откъдето дойде и бившият естонски бранител на етърци Артьом Артюнин. През 2019-2020 г. Марк е играл за друг местен елитен тим - Тулевик. Той е младежки национал на Естония до 21 години.

"Юноша съм на "Левадия", играя като ляв бек, но и с офанзивни функции, бързината ми е най-доброто качество. Играя и за националния отбор на Естония до 21 години. Нормално е във футбола да търсиш нови предизвикателства, но това е необходимо на човек да се развива. Ако си извън Естония, имаш много повече време да се концентрираш върху футбола. Настройката в чужбина е различна, стараеш се да се доказваш много повече и живееш с футбола. За последно играх преди две седмици за купата, мисля, че съм в добра форма, но тренировките ще покажат", сподели Марк Едур.

"Развълнуван съм от идването в "Етър" и съм много мотивиран. Сега е времето да се развивам и подобрявам играта си, да постигна добри резултати с Етър и да направим добър сезон, за де върне отборът там, където му е мястото. Ще видим как ще свърши сезонът, но се надявам на най-доброто както за Етър, така и за себе си", заяви след подписването на договора си амбициозният естонски бранител.

Петко Петков: Заслужавахме да загубим поне с 3:5

Петко Петков: Заслужавахме да загубим поне с 3:5

"На нас ни трябват точки"