Намиращият се на последно място след шестия кръг в Първа лига Етър привлече в състава си португалския халф Алдаир Ферейра.

22-годишният Ферейра водеше тренировки с великотърновци в последните две седмици и игра в контролата с Янтра. В нея той асистира за победния гол. Алдаир получи одобрението на ръководството на "болярите" и днес подписа договор с клуба за две години.

Халфът е роден в Ангола, но от малък живее и играе в Португалия и има и португалско гражданство. Играл е в юношеските формации до 13 и 15 години на Спортинг (Лисабон) и до 17 и 19 години на Жил Висенте, а после в мъжките отбори на Оливейренсе и Вилаверденсе. За последно през миналия сезон той е бил титуляр в Кова да Пиедаде, където има 27 мача. Ферейра е играл за националния отбор на Ангола до 20 и до 23 години.

"Знам, че Етър е голям отбор с богата история и ще дам всичко от себе си да се представя по най-добрия начин. Роден съм в Ангола, но от малък живея в Португалия и ме взеха в Академията на Спортинг (Лисабон), където много ми помогнаха за израстването. Мога да играя навсякъде, където треньорът ме постави, но най-силните ми позиции са като външен халф и дясно крило.

Наясно съм, че в момента Етър изпитва затруднения в спортно-технически план и още няма точки, но съм готов да дам всичко, за да помогна да преодолеем това. Всяко начало е трудно, когато играеш в страна, в която всичко е различно - от езика до храната. Но тук всички ме предразположиха - от президента до съиграчите ми, всеки е готов да ми помогне и се чувствам като у дома си. За това ще се отплатя на терена и съм на сто процента готов, когато ми се гласува доверие", заяви след подписването на договора Алдаир Ферейра.

В същото време помощник-треньорът Тодор Киселичков се раздели с Етър по взаимно съгласие. Той вече е старши-треньор на Септември (Симитли), а неговите функции в щаба на Петко Петков поема Николай Катъров.

Петко Петков: Най-важното е да стабилизираме Етър

Петко Петков: Най-важното е да стабилизираме Етър

"Няма как да играем професионален футбол, ако не тренираме професионално"