Английските отбори записаха четири победи от четири мача във втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Головата разлика е впечатляваща 14:0

Резултатите вървяха във възходяща линия. Първо Ливърпул победи измъчено датския шампион Мидтиланд с 2:0. По същото време Манчестър Сити спечели гостуването си на френския Олимпик (Марсилия). Вчера Челси с три късни гола срази на чужд терен ФК Кранодар с 4:0. За да дойде разгрома на Манчестър Юнайтед над РБ Лайпциг у дома с 5:0.

Така от общо 8 мача досега, английските отбори имат 7 победи и 1 равенство - 0:0 на Челси със Севиля. Точките са 22 от 24 възможни, а головата разлика е 20:2. По един гол допуснаха Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити в първия кръг.

От останалите страни  с по 4 отбора, Испания и Германия имат по 14 точки от 4 победи, 2 равенства и 2 загуби, с голова разлика съответно 15:12 и 15:13. Италия е с 13 точки от 3 победи, 4 равенства и 1 загуба, с голова разлика 14:8.

Така четирите големи асоциации са събрали общо 63 точки, докато останалите 11 с представители в груповата фаза имат общо 24 точки. В едно общо класиране по точки на пето място е Украйна с 5 точки от 2 отбора, на шесто е Белгия с 4 точки от един отбор, на седмо е Франция с 4 точки от 3 отбора, на осмо и девето Португалия и Гърция с по 3 точки от един отбор.

Останалите 6 асоциаци нямат все още победа. Русия е с 2 точки от 3 отбора, а Австрия, Холандия и Унгария са с 1 точка от един отбор. Турция и Дания нямат точка, спечелена от шампионите Истанбул Башакшехир и Мидтиланд.

Както се вижда пропастта между най-добрите 4 и всички останали е огромна.

Манчестър Юнайтед победи РБ Лайпциг с 5:0 в Шампионската лига

Скоростните атаки на Манчестър Юнайтед оставиха РБ Лайпциг без футболни аргументи на "Олд Трафорд"

Селекцията на Солскяер е с пълен точков актив след 5:0 срещу "биковете"