Футболистът на втородивизионния Дерби Каунти Уейн Рууни определи призивите на правителството на Великобритания и ръководството на Премиър лийг за намаляване на заплатите на играчите като "позор".

В петък от Висшата лига предложиха възнагражденията на футболистите да бъдат намалени с 30%. Асоциацията на професионалните футболисти се обяви категорично против мярката. На същата позиция е и нападателят на Дарби Каунти, който смята, че така футболистите стават "изкупителни жертви".

В Англия се присмяха на Бенитес заради трансфера на Ники Михайлов

В Англия се присмяха на Бенитес заради трансфера на Ники Михайлов

Вратарят втори в позорен списък

"Ако правителството ме потърси, за да подкрепя финансово медицинските сестри или да купя апарати за дишане, ще е гордост за мен да помогна, стига да знам къде отиват парите ми.

Аз обаче съм в такава позиция, че мога да дам нещо. Не всички играчи са в същата позиция. Защо футболистите изведнъж станаха изкупителни жертви? Това, което стана през последните няколко дни, е позор.

Първо, здравният министър Мат Ханкок заяви, че заплатите на играчите в Премиър лийг трябва а бъдат орязани. Той трябва да информира нацията за последните новини около най-голямата криза, с която сме се сблъсквали. Защо изобщо парите на футболистите го занимават? Дали това не е отчаян опит да отклони вниманието от това как правителството се справя с пандемията?", коментира голмайстор №1 на Англия и Манчестър Юнайтед.

Снимка 384536

Източник: Twitter