Капитанът на Манчестър Юнайтед и Англия - Уейн Рууни призна, че единственото, за което мисли в момента е завръщането си на терена и извоюването на място в състава на националния отбор за Евро 2016.

Рууни в момента е контузен и се очаква да се завърне в игра в началото на следващия месец.

Вчера, Англия загуби от Холандия с 2:3 в контролна среща, а Уейн поздрави Джейми Варди за чудесното му представяне с отбора. Звездата на „лисиците" вече има 2 гола на сметката си от двата мача, в които е взел участие. Капитанът дори призна, че синът му е поискал фланелка на Англия, именно на с името Варди на гърба.

„Синът ми поиска да му взема екип на националния отбор на Англия на Варди. Влиянието, което има той върху Висшата лига е невероятно и както се вижда, е от полза за английския футбол. Надявам се, че ще може да продължи да поддържа това ниво.

За мен, най-важното е Англия да играе добре и да печели трофеи. Очевидно е, че е прекрасно да съм част от това нещо. Имаме възможност да направим нещо значимо през лятото. Решението дали ще бъда включен в състава за Евро 2016 зависи изцяло от Рой Ходжсън, но аз наистина искам да бъда там. Искам да помогна на отбора.

Както съм казвал винаги, никога по време на цялата ми кариера в Манчестър Юнайтед и в националния, не съм приемал мястото си в някой от отборите за даденост. Надявам се, че мога да играя на Европейското. Наистина искам да бъда до съотборниците ми", сподели Уейн.