Българският футблист Преслав Боруков беше подложен на своеобразен X-Factor, за да бъде приет в мъжкия отбор на Шефилд Уензди.

19-годишният талантлив нападател за първи път попадна в групата на мъжкия тим на Уензди за мача за "ФА Къп" срещу Куинс Парк Рейнджърс, спечелен с 2-1.

Футболна телевизионна програма за неделя, 26 януари

Футболна телевизионна програма за неделя, 26 януари

19 интригуващи мача могат да бъдат гледани днес

Боруков не влезе в игра, но явно и това е само въпрос на време, а българинът винаги ще помни първото си попадане при мъжете. В отбора на "кукумявките" имат традиция - ако младок попадне за първи път при мъжете, той трябва да премине през специално посвещаване.

В случая с Шефилд Уензди всеки новобранец трябва да изпее песен пред съотборниците си, за да бъде приет в съблекалнята. Преслав избра Thinking Out Loud на хитовия певец Ед Шийрън, който всъщност е и футболен фен на третодивизионния "Ипсуич".

Така с песен на британската поп звезда, автор на хитовата песен The A Team, българският футболист влезе в "А" отбора на Шефилд.

Преди мача с КПР в хотела на "Уензди" се състоя и посвещаването на Боруков. По време на вечеря той трябваше да стъпи върху стол в средата на масата и да запее. Българинът извади телефона си, за да следи текста и започна "музикалния приемен изпит", докато съотборниците му се заливаха от смях.

От щаба на "Шефилд" заснеха видео, което създаде още много емоции след качването в Youtube.

"Е, това изпълнение едва ли ще впечатли съдиите в X-Factor, но със сигурност разсмя съотборниците му", написа изданието sheffieldwednesday.news по повод на певческите умения на Преслав Боруков.

Преслав Боруков е роден на 23 април 2000 година. Той е един от големите таланти в школата на Левски. На 16 години премина в Уензди, а на 18 подписа първия си професионален договор с клуба, който е до лятото на 2020 година.