Бившият английски футболен национал Питър Крауч, който е известен с неподправеното си чувство за хумор, разказа за свои случки с легендарния бразилски нападател Роналдо и бившия си съотборник в Ливърпул Мартин Шкъртел.

Бърнли връща Питър Крауч във Висшата лига

Бърнли връща Питър Крауч във Висшата лига

Става част по сделката между "виненочервените" и Стоук Сити за Сам Воукс

"Денис Бергкамп беше специален и щеше да е невероятно да играя рамо до рамо с него, но първият ми избор за партньор би бил оригиналният Роналдо. Не съм сигурен дали стиловете ни на игра щяха да си паснат, но само 90 минути с него щяха да осмислят живота ми. Всъщност, веднъж го срещнах. Бях на почивка в Ибиса и го видях на плажа. Беше зает с изпиването на бутилка след бутилка бира, като междувременно балансираше пепелник на корема си. Всеки път щом довършваше питието си, супермоделът, който беше с него, му носеше ново. Шансът да се снимам с него беше твърде добър за изпускане, така че отидох. Надявах се да ми каже: "О, ти си Крауч!", но той въобще не знаеше кой съм. Направихме снимката и аз си тръгнах, а той остана в неведение, че и аз съм футболист.

Снимка 357899

Източник: EPA/БГНЕС

Може да се изненадате, но Шкъртел беше пълен кошмар. Бях в Ливърпул, когато той дойде при нас през 2008 година. Извън терена той беше много тихо и добронамерено момче, но по време на мач беше изцяло различен. Веднъж играх с Англия срещу Словакия с него в състава през март 2009 година. Имаше навика да си слага бутоните на бедрото ти, за да си помогне при скачането за топката. Първия път можеш да го игнорираш, втория път те дразни, но третия път това те подлудява. "По дяволите, Мартин!", изкрещях му аз, когато преля чашата. "О, Краучи! Извинявай, не те видях!", отвърна ми той. Проблемът беше, че не можех да се оплача на съдията, защото той проследява летежа на топката", сподели Крауч пред "Дейли Мейл".

Мартин Шкъртел

Източник: GettyImages

Мартин Шкъртел