Английската Висша лига изготвя нова програма, която да даде възможност на телевизиите да излъчат максимален брой от оставащите 92 мача до края на сезона.

Очаква се футболът в Англия да бъде рестартиран на 12 или 19 юни. И двете дати се падат в петък, но според плана в тези дни няма да има срещи от Висшата лига, а те ще бъдат запазени за по-интересните мачове от Чемпиъншип.

"Мирър" твърди, че основният от план включва изиграването на пет мача в събота и пет в неделя. Те ще започват един след друг, като началните има часове ще бъдат в 14:00, 16:00, 18:00, 20:00 и 22:00 часа. Ако се играе само в събота и неделя, това ще означава, че сезонът ще продължи до август. Самите телевизии настояват и за срещи в средата на седмицата, които да са в часовите пояси на двубоите от Шампионската лига - от осем и от десет часа вечерта. Това би дало възможност за по-ранното приключване на кампанията.

Футболната асоциация също планира всички оставащи мачове от ФА Къп да се изиграят и да бъдат излъчени на живо. Вероятно повечето от тях ще се проведат на "Уембли".

Всички тези планове ще бъдат обсъдени по време на утрешната среща на клубовете. Правителството вече в прав текст обяви, че желае повече двубои да бъдат излъчени безплатно за привържениците, които може би още дълго време няма да могат да ходят на стадионите и да гледат срещите на живо.

Новият сезон в Англия ще започне в средата на септември

Новият сезон в Англия ще започне в средата на септември

Клубовете ще бъдат помолени да одобрят системата за средно спечелени точки на мач