Нюкасъл отправи изявлението си относно облеклото на феновете за мачове.

След закупуването на клуба от саудитците, много фенове дойдоха на мача с Тотнъм с дрехи и шапки, които имитират тези, носени от мъжете в Саудитска Арабия. За да направят това, феновете обличат, наред с други неща, халати и хавлии.

Няколко дни след мача Нюкасъл издаде изявление, в което помоли феновете да се "въздържат от носенето на традиционни арабски дрехи или шапки в близкоизточен стил на мачове, освен ако не носят такива дрехи в ежедневието".

Уотфорд победи Евертън с 5:2 във Висшата лига

Уотфорд шокира Евертън, Нюкасъл още няма победа при новите собственици

Обзор на мачовете от кръга

Въпреки това, три дни след това съобщение, Нюкасъл направи ново. Сега клубът няма нищо против феновете да се обличат така.

"Новите собственици бяха смазани от гостоприемството на местните хора, след като закупиха клуба. Феновете, облечени в традиционни дрехи, включително шапки, бяха част от приема.

Тези, които искат да подкрепят клуба, като носят подходящо облекло, основано на културните традиции, са свободни да правят каквото намерят за добре. Ние сме отворени за всеки.

Струва си да повторим, че нито клубът, нито новите му собственици се обидиха от облеклото на феновете. Оценяваме откровените изявления за подкрепа от нашите фенове.

Нюкасъл и новите му собственици продължават да подкрепят инициативите за разнообразие и приобщаване на Висшата лига , включително инициативата "Няма място за расизъм". В заключение, благодаря на феновете на Нюкасъл за тяхната невероятна подкрепа", се казва в изявление на клуба.